10%
Korting
Foto Verweij Klantenkorting

Heb je in de afgelopen drie jaar een camera of een lens gekocht bij Foto Verweij? Of koop je nu een camera of een lens? Dan ontvang je 10% korting op de cursus. Klik zelf 'Ja' aan en de korting wordt direct in het winkelmandje verrekend.

Fotocursus deel 1: Basis | 3 lessen

Praktisch

Net buiten Nijmegen (Wijchen) | Gratis parkeren |Voor alle cameramerken

Focus op:

 • Wat een foto mooi maakt
 • Compositie, licht en meer
 • De échte basis van de fotografie
 • Alles behalve de camera

Garantie i.v.m. Corona: als de cursus niet door kan gaan, kun je kosteloos deelnemen aan een volgende cursus of je krijgt je geld terug.

Meer informatie >>>


Direct Leverbaar
SKU
FOTOCUR1BASIS
Vanaf € 109,00

Fotocursus Foto Verweij

Wij bieden een complete fotocursus aan van 9 lessen. Deze bestaat uit 3 modules van elk 3 lessen. Je kunt dus zelf kiezen of je alleen deel 1, deel 2 of deel 3 wil volgen, of je twee delen wil volgen of dat je de complete cursus van 9 lessen wil volgen.

Fotocursus deel 1

Wil jij terugkomen van vakantie met foto's waar anderen écht van onder de indruk zijn? Wil je de bijzondere momenten die je meemaakt mooier kunnen vastleggen? Of wil je gewoon van ieder mogelijk onderwerp een goede foto kunnen maken? Dan is dit de fotocursus voor jou. Er worden vandaag de dag meer foto's gemaakt dan ooit, maar het grootste deel hiervan bestaat uit kiekjes. Tijdens deze cursus leren we je het verschil tussen een kiekje en een goede foto en geven we je concrete handvatten om zelf beter te leren fotograferen!

De échte basis

Veel fotocursussen beginnen met de techniek. Een foto die scherp en goed belicht is, is alleen niet per definitie een goede foto. Daarom hebben wij het omgedraaid: we willen je eerst leren fotograferen en daarna pas focussen op de techniek. De échte basis kun je dus niet alleen met een dure camera volgen, maar ook met een compactcamera of zelfs een smartphone.

Wil je alleen beter leren fotograferen, maar hoef je niet zo nodig van de automatische stand af? Dan is dit een uitstekende cursus voor jou. En wil je graag je camera van A tot Z leren kennen? Dan raden we je aan om eerst deze cursus te volgen en aansluitend deel 2: de Techniek.

Wat ga je leren?

 • Wat de 5 vormgevingselementen zijn en hoe je deze kunt gebruiken
 • Hoe je ongeacht het onderwerp altijd een mooie foto kunt maken
 • Hoe je een mening kunt vormen over andermans foto's én je eigen foto's
 • Hoe je met een fotografische blik kunt kijken

De 5 vormgevingselementen
Je gaat tijdens deze basiscursus fotografie kennismaken met de vijf vormgevingselementen van de fotografie. Dit zijn de bouwstenen van elke foto. Wij leren je wat de elementen zijn, maar ook hoe je ze kunt gebruiken. Wanneer kies je bijvoorbeeld voor frontaal licht en wanneer voor tegenlicht? Wat is het effect van het aannemen van een ander standpunt? En zijn er compositierichtlijnen die je kunnen helpen om betere foto's te maken? We werken met duidelijke voorbeelden en gerichte oefeningen, zodat je ze volledig eigen kunt maken. Dit zijn de vijf vormgevingselementen:1. Kader2. Afstand3. Standpunt4. Licht5. Compositie


Kiekje vs goede fotoZonder toepassing vormgevingselementenMet toepassing vormgevingselementen

Voor wie is de cursus geschikt?
De basiscursus fotografie van Foto Verweij is geschikt voor iedereen met weinig tot geen kennis van de fotografie. Maar deze module kun je ook prima volgen als je al wel veel technische kennis hebt en je een beter oog voor beeld wil ontwikkelen.


Hoe geven wij de cursus

Duidelijke theorie
Wij leggen de theorie duidelijk uit en gebruiken heldere voorbeelden. Je krijgt ook na elke les de presentatie thuisgestuurd, zodat je het nog eens rustig na kunt lezen.

Opdrachten in de les
Tijdens de lessen wisselen we theorie af met praktijk. We leggen een concept uit en hebben hier vervolgens gerichte opdrachten bij. Zo komt de lesstof beter binnen en kunnen we je direct verder helpen als je ergens tegenaan loopt.

Opdrachten na elke les
Na de les krijg je een opdracht mee om een specifiek soort foto te maken. Dit heeft te maken met de lesstof die we behandeld hebben. Bij de volgende les bespreken we de foto's die iedereen heeft gemaakt. Onze cursisten geven aan dat ze het bespreken van elkaars foto's ontzettend leuk en leerzaam vinden: je krijgt feedback op je eigen foto, maar je leert ook om kritisch te kijken naar elkaars foto's. Wanneer vind je een foto mooi en wanneer niet? Na een aantal fotobesprekingen merk je dat je hier grote sprongen in maakt!

Leuk!
Een cursus moet in de eerste plaats natuurlijk leerzaam zijn, maar wij vinden dat fotografie ook leuk moet zijn. We doen ons best voor een prettige sfeer in de cursus. We geven natuurlijk wel feedback, maar we houden het altijd vriendelijk en opbouwend.

Docenten
Je krijgt les van één van onze 3 docenten: Hubaer Kusters, Sid Pluijm en Rutger van Loo. Zij hebben niet alleen ruime ervaring in de fotografie, maar ook als cursusleider. Ze weten wat het inhoudt om iets uit te leggen zodat jij het snapt en helpen je goed op weg!


Locatie, data en tijden

Locatie
We gebruiken een prettige cursuslocatie aan de rand van Wijchen, net buiten Nijmegen. Het adres is Edisonstraat 31 in Wijchen. We zijn goed te bereiken met de auto (gratis parkeren) maar ook met de fiets of het OV. De cursusruimte is op de eerste verdieping en het pand heeft helaas geen lift. Daarmee is de cursus dus niet rolstoeltoegankelijk.

Data en tijden
De lessen duren 1.5 uur per keer (kan uitlopen tot maximaal 2 uur). We geven de cursus vaak op een doordeweekse avond van 19:30 - 21:00 of op zaterdagochtend van 9:30 - 11:00.


Corona-melding: vanaf 1 juni 2020 mogen wij weer cursussen geven. We hebben enkele maatregelen getroffen voor jullie en onze eigen veiligheid:

 • Alle stoelen staan op 1.5 meter afstand van elkaar (als je met 2 personen uit 1 huishouden komt, is het mogelijk om dichterbij elkaar te zitten. Dit is vooral handig als jullie samen met één camera meedoen)
 • We werken met groepen van maximaal 9 personen en 1 docent
 • We hebben in totaal 3 docenten. Als de docent klachten heeft van neusverkoudheid of koorts, zal een andere docent invallen
 • Wij verzoeken met klem alle cursisten om niet te komen als ze op de dag van de cursus klachten hebben van neusverkoudheid of koorts. Uiteraard kan een gemiste les altijd kosteloos ingehaald worden bij een volgende cursus
 • Wij gebruiken creatieve oplossingen om te zorgen dat je jouw camera volledig leert kennen, zonder dat wij over je schouder mee kunnen kijken
 • Maar ondanks alle extra maatregelen, blijft het gewoon een hele leerzame cursus met een gezellige en ontspannen sfeer!
Specificaties
Merk Foto Verweij
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Fotocursus deel 1: Basis | 3 lessen
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!