Maak kennis met de Sony G Master-lenzen

Sony staat al jarenlang bekend om het ontwikkelen van geweldige beeldsensoren. Dat is het kloppend hart van de succesvolle A7-serie. De serie waarmee Sony de grootste speler op de fullframe systeemcameramarkt is geworden. Maar de Japanse elektronicagigant is ook in staat om uitstekend glas te maken. In deze blog nemen we je mee in de wereld van de spectaculaire G Master-lenzen: objectieven waarmee je het maximale uit je camera’s kan halen.

Lenzen voor de toekomst

Om te begrijpen wat de G Master-lenzen zo bijzonder maakt, is het belangrijk om te weten wat het verschil is tussen een scherpe en een hele scherpe lens. Hoe beter je camera is, hoe beter je ook de imperfecties van je lens blootlegt. Sony heeft camera’s met meer dan 40 megapixels en daar krijg je fantastische foto’s mee. Maar een lens die prima foto’s aflevert op een resolutie van 16 megapixels kan op een veel hogere resolutie volledig door de mand vallen: de lens kan de resolutie van de sensor dan niet aan. Sony is zelf een van de belangrijkste producenten van sensoren en weet dondersgoed dat de resoluties de komende jaren eerder nog hoger worden dan dat ze stabiel blijven. De G Master-lenzen zijn geoptimaliseerd voor prestaties op extreme resoluties: voor de camera's van vandaag én van de toekomst!

Scherp en zacht

Lensbouwers werken continu met een uitdaging: hoe ontwikkel je een lens die haarscherp is waar hij scherp moet zijn en heel zacht waar hij onscherp moet zijn? De lenzenontwikkelaars zijn inmiddels heel goed in staat om lenzen te ontwikkelen die hele scherpe beelden afleveren. Dat is voor de betere producenten van lenzen goed te doen. Maar hoe scherper de lens gemaakt wordt, hoe sneller de achtergrondonscherpte (bokeh) minder zacht wordt. De heilige graal voor de ontwerpers van lenzen is het ontwerpen van een lens die haarscherp is op het onderwerp en die tegelijk een hele zachte bokeh heeft. Sony heeft hier ontzettend veel aandacht aan besteed en bij iedere stap van het lensontwerp gekeken wat het effect was op de scherpte en op de bokeh. Ook wordt iedere G Master-lens nog met de hand gecontroleerd op de kwaliteit van de bokeh!

Sony A7 III + 85mm f/1.4 GM | 1/2500 | f/1.4 | ISO 100

Alles klopt van A tot Z

De G Master-lenzen zijn ontwikkeld voor de meest veeleisende fotografen. De perfecte balans tussen scherpte en bokeh is ontzettend belangrijk, maar er is nog veel meer wat moet kloppen. De lenzen zijn stuk voor stuk uitgerust met een snel, stil en accuraat autofocussysteem. De scherpstelmotoren zijn geoptimaliseerd voor zowel fotografie als videografie. Ook hebben de objectieven uit de G Master-serie een hoge bouwkwaliteit en zijn ze stof- en spatwaterdicht.

Koop jouw lens van de toekomst vandaag nog!